Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο e Νηπιαγωγείο στο οποίο θα διαβάσετε θέματα που αφορούν την προσχολική αγωγή ...
Η νηπιαγωγός Νατάσα
RSS

11.15.2009

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να κάνει κανείς με τα παιδιά ώστε να περνάει ο χρόνος τους δημιουργικά και ευχάριστα που είναι κρίμα να μην τα εκμεταλλευόμαστε προς όφελος τους. Μικροπράγματα που μπορούν να γίνουν στο σχολείο, στο σπίτι και οπουδήποτε αλλού…
Μαγειρική και χαρά λοιπόν! Βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα μαζί σας και παίξτε με ζυμάρια, συστατικά και λοιπά. Μετρείστε ποσότητες (φλιτζάνια, κουταλιές) είναι απίστευτο πόσο χαίρονται αυτές τις διαδικασίες τα παιδιά.
Κολλάζζζζζζζζζζζ… αξιοποιείστε άχρηστα περιοδικά και εφημερίδες κόβοντας εικόνες κι ότι κάνει εντύπωση σε σας και τα παιδιά και φτιάξτε όμορφα έργα τέχνης σε χαρτιά διάφορων μεγεθών κολλώντας αυτά που κόψατε. Τόσο απλά μα τόσο δημιουργικά!
Σαπουνόφουσκες και Μπαλόνια! Από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των μικρών παιδιών που όμως έχουμε ξεχάσει να τα αξιοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Και με απίστευτα χαμηλό κόστος…
Δαχτυλομπογιές και Ζωγραφική γενικαααααααααα… όπου και όποτε θέλετε! Σε άπειρα χρώματα, σχέδια και τρόπους… Βάλτε τη φαντασία σε πρώτο πλάνο!
Μουσική. Βάλτε μουσική και χορέψτε, παίξτε με τα παιδιά σας, υποδυθείτε ρόλους στους ρυθμούς της μουσικής!
Ζυμαράκι: 2 φλιτζάνια αλεύρι, 1 φλιτζάνι αλάτι, 1 κουταλιά λάδι και λίγο βραστό νερό και έχετε στη διάθεσή σας ένα ζυμάρι σαν πλαστελίνη για να πλάθετε εβδομάδες. Μια καλή ιδέα είναι να ψήσετε τις διάφορες κατασκευές που θα προκύψουν και στη συνέχεια να βάψετε το αποτέλεσμα. Στα παιδιά αρέσει όλη αυτή η διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος!
BE CONTINUED…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου