Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο e Νηπιαγωγείο στο οποίο θα διαβάσετε θέματα που αφορούν την προσχολική αγωγή ...
Η νηπιαγωγός Νατάσα
RSS

4.09.2010

OTAN NOMIZEΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑ...


Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα…
(Ένα γράμμα από ένα πρώην παιδί)

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… σε είδα να φτιάχνεις για ‘μένα το αγαπημένο μου γλυκό!
Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… σε παρακολουθούσα και έμαθα τα περισσότερα «μαθήματα ζωής», εφόδια για να γίνω καλύτερο και παραγωγικότερο άτομο όταν μεγαλώσω!
Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… σε είδα να κρεμάς τη ζωγραφιά μου στο ψυγείο και αμέσως ήθελα να ζωγραφίσω την επόμενη!
Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… ακόμη κι όταν ήσουν θυμωμένη με συμβούλεψες ήρεμα και απλά για να καταλάβω το γιατί και έτσι έμαθα ότι ο διάλογος και η επικοινωνία είναι σημαντικά ακόμη και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα!
Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… σε είδα να φτιάχνεις φαγητό για κάποιο φίλο που ήταν άρρωστος και έμαθα ότι όλοι μας πρέπει να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο!
Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… σε είδα να φροντίζεις τα σπίτι και όσους ζούμε σε αυτό και έμαθα ότι πρέπει να εκτιμάμε ότι μας προσφέρεται!
Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… σε είδα να φροντίζεις ένα αδέσποτο γατάκι και έμαθα οτι είναι καλό να είσαι ευγενικός με τα ζώα!

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… ένοιωσα ότι νοιαζόσουν και ήθελα να γίνω ακόμα καλύτερος!
Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… σε είδα να κλαίς και έμαθα ότι κάποια πράγματα στη ζωή πληγώνουν αλλά έχεις δικαίωμα να είσαι στεναχωρημένος!
Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα… σε είδα να αναλαμβάνεις τις ευθύνες ακόμη και όταν οι καταστάσεις ήταν δύσκολες και έμαθα ότι πρέπει να είμαι υπεύθυνο άτομο!

Πως εσύ επιλέγεις να επηρεάσεις τη ζωή ενός παιδιού σήμερα?

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου