Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο e Νηπιαγωγείο στο οποίο θα διαβάσετε θέματα που αφορούν την προσχολική αγωγή ...
Η νηπιαγωγός Νατάσα
RSS

9.29.2010

ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ... ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!




Τι ωραία που ήταν σήμερα...
Είχα πει από χθες στα παιδιά ότι σήμερα θα βγαίναμε στην αυλή και θα ζωγραφίζαμε με τα ΠΟΔΙΑ μας! Ένα κύμα ενθουσιασμού ακολούθησε και ερωτήσεις τύπου: <<Με τα παπούτσια μας;>>, <<Με μαρκαδόρους;>>, <<Θα ζωγραφίσουμε έξω στην αυλή;>>
Σήμερα λοιπόν, μετά το πρωινό έβαλα στην αυλή δύο μεγάλα χαρτόνια δίπλα-δίπλα τριών μέτρων το καθένα και από πάνω έκοψα και έβαλα χαρτί του μέτρου στις ίδιες διαστάσεις. Αφού μαζευτήκαμε με τα παιδιά στο χώρο που είχα βάλει τα χαρτόνια, τους είπα να βγάλουν τα παπούτσια τους και τις κάλτσες τους (ευτυχώς ήταν σύμμαχος ο καιρός). Αρχικά, έριξα στην μία πλευρά των χαρτιών λίγο κόκκινο, λίγο κίτρινο και λίγο μπλε χρώμα. Ερχόταν ένα-ένα παιδί και έβαζε το ένα του πόδι σε όποιο χρώμα προτιμούσε και στη συνέχεια περπατούσε πάνω στο χαρτί ώστε να αφήσει το ΠΑΤΟΥΣΟΑΠΟΤΥΠΩΜΑ του… Όλα τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό!!!
Αφού πέρασαν όλα τα παιδιά, τα περισσότερα ήθελαν να ξαναβουτήξουν μέσα στο χρώμα. Έτσι πήρα τα μπουκάλια με τις τέμπερες κι έριξα κι άλλο χρώμα πάνω στο χαρτί. Βλέποντάς τα να γλιστράνε και να γελάνε κατάλαβα ότι τους άρεσε πολύ αυτή η αίσθηση κι έβγαλα κι εγώ τις παντόφλες μου και βούτηξα τις πατούσες μου κρατώντας κάποια παιδιά που γλιστρούσανε.
Το διασκεδάσαμε πολύ!!! Κάποια παιδιά γλιστρήσανε και πέσανε πάνω στο χρώμα, αλλά επειδή από κάτω υπήρχε γκαζόν δε χτύπησε κανείς. Ακόμη και το ότι γλιστρούσανε τους ενθουσίασε… Τέλος πλύναμε τα πόδια μας με το λάστιχο και άλλαξα κάποια παιδιά που είχαν λερωθεί. Αυτή η δραστηριότητα ξετρέλανε τα παιδιά αλλά και ‘μένα την ίδια! Η επόμενη εικαστική δημιουργία… ζωγραφική με τις ΜΥΤΕΣ!!!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ:
ΜΑΤΙΝΑ ΚΟΥΛΑΡΜΑΝΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου