Καλώς ήρθατε στο Ιστολόγιο e Νηπιαγωγείο στο οποίο θα διαβάσετε θέματα που αφορούν την προσχολική αγωγή ...
Η νηπιαγωγός Νατάσα
RSS

9.22.2010

PROJECT- ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Σιγά σιγά τα Projects και τα διαθεματικά σχέδια εργασίας αρχίζουν να προβληματίζουν τις τάξεις… Συνήθως προκύπτει κάποιο περιστατικό και τσουπ! ξεπετιέται το επόμενο θέμα που θα διαπραγματευτούμε με τα παιδιά…
Ήμασταν στην αυλή όταν η Ιωάννα πάνω στο παιχνίδι έπεσε και κλασικά χτύπησε το γόνατό της, τότε μαζεύτηκαν όλα τα παιδιά γύρω καθώς το κλάμα έδωσε σήμα! Το επόμενο βήμα… η περίθαλψη της Ιωάννα, μπεταντίν και τα σχετικά ξέρεις! Και ναι λοιπόν ήταν ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της ημέρας, τα παιδιά το συζητούσαν συνέχεια και το καθένα είχε κάτι προσωπικό να διηγηθεί για πεσίματα, γιατρούς και νοσοκομεία. Αμέσως αντιλήφθηκα πως είναι ένα θέμα που τους απασχολεί και άρχισα να το συζητάω μαζί τους, τα υπόλοιπα δε χρειάζεται να τα πω, αποφασίστηκε να στήσουμε μέσα στην τάξη το δικό μας νοσοκομείο… αποφασίσαμε τι υλικά θα χρειαστούμε, πώς θα δουλέψουμε, να γράψουμε ένα γράμμα στους γονείς για να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας καθώς επίσης και σε κάποιους γονείς γιατρούς. Επίσης, τα παιδιά πρότειναν να επισκεφτούμε κάποιο νοσοκομείο, κέντρο υγείας ή το πολυατρείο της περιοχής και φυσικά να παίξουμε, παιχνίδια με ρόλους δίχως τελειωμό!
Στη σελίδα του facebook à e-Nhpiagwgeio θα αναρτήσω εικόνες με τη γωνιά σύντομα για να πάρετε ιδέες… περιμένω και τις δικές σας ιστορίες και ιδέες!

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

πολυ ενδιαφερον!
μπορειτε να δωσετε και αλλες ιδεες για αυτο το θεμα γιατι με ενδιαφέρει; :)

Δημοσίευση σχολίου